Oliva anuncia la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’associació en el XX Aniversari del col·lectiu

El Palau Ducal de Gandia ha sigut el lloc emblemàtic escollit per l’Associació del Parkinson Gandia Safor per a celebrar el seu XX aniversari. 

L’acte que ha presentat la periodista Jéssica Cánovas, ha estat presidit per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la presidenta de l’associació, Mari Carmen Escrivà. També ha estat al capdavant de l’acte, l’expresident de l’associació, Delfi Lliso, qui ha agraït l’assistència dels representants polítics dels municipis de la Safor.

Per part de l’Ajuntament d’Oliva han estat presents la vicealcaldessa, Ana Morell, i el regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís; també han assistit altres membres de la corporació, com Yolanda Navarro, Miquel Domenech, Yolanda Pastor i Pepe Salazar.

L’acte, emotiu i ple de moments de complicitat entre els ponents i el públic assistent, ha deixat un anunci per part de l’ajuntament d’Oliva; i és que en el torn de precs i preguntes llançat per la presentadora, la vicealcaldessa, Ana Morell ha anunciat que «el pròxim any Oliva sumarà esforços, amb un acord de col·laboració, per tal d’ajudar a l’Associació del Parkinson Gandia Safor i contribuir a millorar, des de la humilitat i el treball, la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia».

I és que tota ajuda és poca, com bé han indicat els dos presidents que ha tingut i té l’associació. «Els inicis van ser complicats, però tot i això, gràcies a l’esforç de les 10 persones que creguérem en aquesta causa, va tirar endavant aquesta associació del Parkinson Gandia Safor» ha recordat en Defí Lliso, que va ser el seu president de 2004 a 2009.

La presentadora, Jessica Cánovas, ha recordat que «les administracions públiques i les associacions són fonamentals per a poder fer d’aquesta i de moltes altres malalties una forma de vida més fàcil».

Per concloure el col·loqui, la periodista ha recordat que «cal donar difusió i fer visibles, a les associacions, tant com ens siga possible, perquè com bé han dit els testimonis del vídeo fet per a aquesta xerrada col·loqui, molta gent no acudeix a l’associació perquè no sap què pot fer. Si conegueren l’activitat, vindria més vegades i vindria més gent».

En la cloenda final de l’acte, l’edil de Salut, Miguel Monzonís, ha volgut alçar la veu pel Parkinson i ha apel·lat a la conscienciació col·lectiva. «Fem que l’esperança de vida es convertisca en qualitat de vida per a les persones amb dificultats, siguen les que siguen. Totes les associacions mereixen el nostre suport, i més encara aquelles que viuen amb voluntat de fer un poc més feliços els seus associats i associades. Com a administració local, lluitarem perquè la investigació siga la clau que obre moltes portes a una vida millor».

Publicado en Artículos, Sala de Prensa y etiquetado , , .