Es renovarà automàticament les receptes de farmàcia per als malalts crònics

La Direcció General de Farmàcia de la conselleria de Sanitat ha dictat una ordre per la qual es facilitarà la renovació automàtica dels tractaments farmacològics de persones que pateixen malalties cròniques sense necessitat d’acudir a l’ambulatori o a l’hospital.

Ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha destacat que bastarà cridar al metge de capçalera o a l’ambulatori perquè les receptes d’aquests productes es renoven automàticament per més de tres mesos. L’objectiu és evitar el desplaçament de les persones més delicades o amb dificultats de salut, i al temps per a evitar col·lapsar els centres de salut en un moment en el qual la lluita és contra el coronavirus.

També es dispensaran, en la mesura que siga possible, els tractaments complets d’ús hospitalari o tractaments per a una periodicitat major dels tres mesos que tenen establits, i als pacients que requereixen un fàrmac hospitalari se’ls oferirà la possibilitat d’apropar-ho al seu centre de salut o domicili, o de dispensar-ho en les consultes programades.

La consellera ha informat del que suposa el canvi de definició de la fase de contenció reforçada. “A partir d’ara totes les persones que telefonen al 900 300 555 i tinguen símptomes seran atesos com a casos positius sense necessitat de realitzar el test de verificació”. D’aquesta manera, aquestes persones “hauran d’actuar com a tal, seguint les mesures d’aïllament”. Ana Barceló ha subratllat que només es faran test “als pacient greus o personal sanitari, hem de garantir tots els esforços per a garantir el funcionament del sistema sanitari”. A més ha anunciat que s’activarà una aplicació mòbil per als casos positius per a realitzar un seguiment de l’afectat.

Publicado en Artículos, Sala de Prensa y etiquetado , , .