Gran acollida a la xerrada de l’Associació de Parkinson Gandia Safor en l’Alqueria de la Comtessa

Una vintena de veïns/es de l’Alqueria de la Comtessa van assistir al Centre Social a la xerrada que, sota el títol «Parkinson i recursos propers a tu», va oferir l’Associació de Parkinson Gandia Safor amb l’objectiu de donar una major visibilitat a la malaltia, així com apropar i informar sobre una patologia que ja afecta 935 persones a la comarca.

La fisioterapeuta, Rosana Pedro, explicava durant la seva exposició la importància de les teràpies complementàries en el procés de la malaltia, així com els avantatges de l’associacionisme. Tammateix, assegurava que «entre el 80 i el 90% dels pacients es beneficien de l’accés a teràpies complementàries a través de les associacions de pacients».

D’altra banda, la presidenta, Mari Carmen Escrivá, va compartir el seu testimoni als assistents reforçant el missatge de Rosana Pedro a l’incidir en el fet que «si es es calcula que a la comarca hi ha 935 persones diagnosticades de Parkinson i l’associació només compta amb 166 socis , les dades són preocupants pel que fa al desconeixement de la malaltia».

En aquest sentit, va incidir en el gran «paper» que juguen les associacions. Per a ella, explicava, «l’associació em va tornar la vida després d’uns durs anys fins que em van diagnosticar Parkinson».

Publicado en Artículos, Sala de Prensa y etiquetado , , , , .