L’Associació Parkinson Safor Gandia organitza un cicle de xerrades per conscienciar sobre la malaltia

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, acompanyat de la presidenta i la terapeuta de l’Associació Parkinson Gandia-Safor, Mari Carmen Escrivà i Rosana Pedro, respectivament, ha presentat el cicle de xarrades que sota el títol “Parkinson i recursos propers a tu”, pretén donar visibilitat, conscienciar i aproximar la malaltia i el treball que s’hi realitza des del col·lectiu a malalts, familiars i la ciutadania en general de Gandia i la comarca.

“No en va, segons dades facilitades per l’Hospital comarcal Francesc de Borja al febrer de 2018, a la Safor-Valldigna hi ha 935 persones diagnosticades”, ha indicat Escrivà. Si tenim en compte que Parkinson-Safor només compta amb 166 socis, les dades són preocupants pel que fa al desconeixement d’una malaltia “molt associada a la gent molt major, que tremola, però que en realitat afecta cada vegada a persones més joves. Des de l’associació també reivindiquem major investigació, sobretot a la nostra comarca, perquè el percentatge de malalts és alt en relació a altres zones”.

Així, les xarrades s’inicien el pròxim dimarts, 6 de novembre, a les 17.30 hores, al saló d’actes de Foment. El 16 de gener es faran a Ròtova. Al febrer, encara per determinar la data, a La Font. I el 27 de març a l’Alqueria. Aquestes són les dates ja concretades, però l’objectiu és poder arribar a moltes altres localitats.

Finalment, González ha convidat la ciutadania a assistir-hi a les xarrades i ha agraït “el treball de divulgació i el compromís de l’associació amb els malalts d’Alzheimer i les seus famílies. Sempre va a comptar amb el suport de l’ajuntament de Gandia”.

Publicado en Artículos, Sala de Prensa y etiquetado , , , , , .